Αίγυπτος: χιόνι στο Κάϊρο μετά από 112 χρόνια

Την περασμένη Παρασκευή η πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο, ξύπνησε ντυμένο στα “λευκά”. Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Αιγύπτου κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 112 χρόνια. Η χιονόπτωση στο Κάϊρο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, στη Συρία και το Ισραήλ, ακόμα και στη νότια Τουρκία αποδίδεται στην καταιγίδα Αλέξα που κατευθύνθηκε στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο Κάϊρο έκλεισαν δρόμοι και σχολεία, ενώ οι κάτοικοι της αραβικής μεγαλούπολης ξέχασαν τα βάσανα και τις αναταραχές και επιδόθηκαν σε χιονοπόλεμο.

Το διαδίκτυο πλημμύρισε από φωτογραφίες του χιονισμένου Καΐρου, αλλά και περίεργα στιγμιότυπα με καμήλες να κάθονται στο χιόνι και μινιατούρες των πυραμίδων και της Σφίγγας.

Ωστόσο, η χιονόπτωση στη Μέση Ανατολή δεν ήταν ευχάριστη για όλους. Οι πολικές θερμοκρασίες έκαναν ακόμα δυσκολότερη τη των ζωή δεκάδων Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στον χιονισμένο Λίβανο, ενώ οι ακραίες καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν την αερομεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από το Ιράκ στη Συρία. Πηγή: econews.gr