Έρχεται το τραμ του Διαστήματος!

Ένα τραμ στο Διάστημα φιλοδοξεί να στείλει ομάδα ειδικών το αργότερο μέχρι το 2032. Το όνομά του είναι Startram και ο σχεδιασμός του βασίζεται στην τεχνολογία των μαγνητικών τρένων Maglev.

Αξιοποιώντας βασικές αρχές της φυσικής τα τρένα Maglev, καταφέρνουν να κινούνται χωρίς τριβές ακόμη και σε μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα αθόρυβα, αφού χάρη σε ισχυρά μαγνητικά πεδία αιωρούνται σε μικρή απόσταση πάνω από τις ράγες χωρίς να ακουμπούν σε αυτές!

Όπως μπορείτε να δείτε και στην καλλιτεχνική απεικόνιση του Startram, αυτό θα περιλαμβάνει υπεραγώγιμα καλώδια μεγάλου μήκους τα οποία θα στέκονται στον αέρα με την βοήθεια μαγνητικών πεδίων και θα δημιουργούν ένα διάδρομο. Αυτός ο διάδρομος θα λειτουργεί ως "ράγα" και από πάνω της θα αιωρείται ένας αεροστεγής σωλήνας. Μέσα σε αυτόν τον χωλήνα θα κινείται το "τραμ του Διαστήματος" με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητών.

Οι σχεδιαστές του εκτιμούν πως η δημιουργία του κοστίσει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ εκτιμούν πως η κατασκευή του θα βοηθήσει σημαντικά τον άνθρωπο να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες ή - γιατί όχι;- ακόμη και σε μεγάλους αστεροειδείς που διαθέτουν ορυκτό πλούτο!

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς κινείται ένα τρένο Maglev:


Πηγή: pyles.tv