"Έξυπνη" εφαρμογή κάνει tag σε real time

Το να τραβήξεις μία φωτογραφία, να την ποστάρεις στο facebook και να κάνεις tag σε ένα πρόσωπο, είναι απλά ξεπερασμένο. Τώρα, μία νέα εφαρμογή για smartphones μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο σε πραγματικό χρόνο και να το "επισημάνει", πριν πατήσει ο χρήστης την σχετική επιλογή.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται "Klik" και επιτρέπει στον χρήστη των iPhones να παρακάμψει την "παραδοσιακή" διαδικασία επισήμανσης ενός προσώπου.

Μόλις η κάμερα της συσκευής φωτογραφίσει ένα πρόσωπο, αυτόματα το αναγνωρίζει και συνδέεται με τον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη στο facebook.

Αμέσως μετά σκανάρει τους φίλους του, για να επιλέξει το πρόσωπο της φωτογραφίας, ενώ σκανάρει και τις φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στην ίδια τη συσκευή.

Την ίδια μάλιστα στιγμή που λαμβάνεται η φωτογραφία από το κινητό, μπορεί είτε να αποθηκευθεί στη μνήμη της συσκευής είτε να "ανέβει" στο site.

Η εφαρμογή παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες από την εταιρεία Face.com, που τη χαρακτηρίζει μεν "μαγική", σημειώνει πάντως ότι έχει ορισμένα ελαττώματα.

Σε τεστ που έγιναν, το "Klik" κατάφερε να αναγνωρίσει πράγματι το ένα τέταρτο των θεμάτων, παρότι ήταν συνδεδεμένοι οι χρήστες που παρουσιάζονταν στις φωτογραφίες στο facebook, ενώ δεν έλειψαν και οι λάθος "αναγνωρίσεις". Πηγή: nooz.gr