Parking Defenders: 'Ένας διαφορετικός τρόπος για εύκολη εύρεση πάρκινγκ

Η μάταιη αναζήτηση πάρκινγκ μπορεί να οδηγήσει και τους πλέον ψυχραιμούς στα όρια της τρέλας. Και είναι βέβαιο πως όλοι οι οδηγοί μπορούν να αναπολήσουν μια μαγική στιγμή που κάποιος ξεπάρκαρε ακριβώς στη σωστή στιγμή για να πάρουν τη θέση του. Το Parking Defenders, μια νέα εφαρμογή για smartphones υπόσχεται στους χρήστες πολλές τέτοιες στιγμές...

Οι δημιουργοί του Parking Defenders, τέσσερεις νέοι Έλληνες προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας, έχουν ζήσει πολλές στιγμές απελπισίας ψάχνωντας μια θέση πάρκινγκ. Όταν ένας από αυτούς πάρκαρε από τύχη στη θέση που μόλις άφηνε κενή ο πατέρας του, άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα μιας κοινότητας ατόμων που μοιράζονται μεταξύ τους τις θέσεις παρκινγκ κάνοντας τη ζωή τους ευκολότερη. Μετά από δουλειά πολλών μηνών και μια σημαντική διάκριση στο διαγωνισμό Aegean Startups 2011 τον περασμένο Νοέμβριο, προέκυψε το Parking Defenders. Η εφαρμογή καλεί τον κάθε χρήστη-Defender λίγα λεπτά πριν ξεπαρκάρει να δηλώσει ότι πρόκειται να αφήσει μια κένη θέση. Στη συνέχεια οι χρήστες που ψάχνουν πάρκινγκ στην ίδια περιοχή μπορούν να ζητήσουν να πάρουν τη θέση που προσφέρει ο χρήστης-Defender και να παρκάρουν σε δευτερόλεπτα! Στην αντίθετη περίπτωση ο χρήστης-Seeker που κατευθύνεται σε μια περιοχή και πρόκειται να ψάξει για πάρκινγκ μπορεί πριν φτάσει να δει ποιες θέσεις πρόκειται να ελευθερωθούν και να ζητήσει να παρκάρει σε κάποια από αυτές γλιτώνοντας χρόνο και προστατεύοντας την ψυχική του υγεία!

Το Parking Defenders υποστηρίζεται από smartphones με λειτουργικό Android, iPhone και Windows Phone. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμη και για εκείνους που δεν είναι εξαρτημένοι από gadgets, και έχει ήδη αρχίσει να κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα κάποιων Αθηναίων.



Download: Parking Defenders για iPhone , για Android, για Windows Phone
Πηγή: insomnia.gr