Dropbox: Έξι τρόποι για μεγαλύτερη ασφάλεια του λογαριασμού σας

Το Dropbox είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής υπηρεσία αποθήκευσης σε cloud. Δυστυχώς, έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα στην ασφάλεια, που αφορούν εκτεθειμένους λογαριασμούς ή τη δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε λογαριασμό Dropbox χωρίς να απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης (κάτι που διήρκησε αρκετές ώρες).

Αν χρησιμοποιείτε το Dropbox, υπάρχουν κάποιοι τρόποι που μπορείτε να εξασφαλίσετε τον λογαριασμό σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και να προστατεύσετε τα αρχεία σας, ακόμα και αν κάποιος προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.

Ενεργοποιήστε τα δύο στάδια ελέγχου

Το Dropbox υποστηρίζει την επιλογή εισαγωγής του κωδικού πρόσβασής σας καθώς και του κωδικού ασφάλειας προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό. Την επιλογή μπορείτε να την ενεργοποιήσετε πολύ εύκολα μέσα από τις Ρυθμίσεις Σελίδας και να επιλέξετε Security tab, όπου μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

Αποσυνδέστε συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε

Στις ρυθμίσεις σελίδας, στην επιλογή “ασφάλεια”, μπορείτε να δείτε τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε κάποια από αυτές, επιλέξτε “Unlink” για να τις αφαιρέσετε.

Λάβετε ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή αποστολής προειδοποιητικών emails, έτσι ώστε να λαμβάνετε ένα μήνυμα κάθε φορά που συνδέεται μια νέα συσκευή ή κάποια εφαρμογή στον λογαριασμό σας.

Διαχείριση Συνδεδεμένων Εφαρμογών

Όταν χρησιμοποιείτε συμβατές εφαρμογές με το Dropbox, συνήθως απαιτούν πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό σας και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση ακόμα και αν σταματήσετε να την χρησιμοποιείτε. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, θα πρέπει να ανακαλέσετε την εφαρμογή.

Για να ανακαλέσετε μια εφαρμογή στον λογαριασμό σας, θα πρέπει να επιλέξετε το My apps tab στις ρυθμίσεις του Dropbox και να κάνετε κλικ στο “x” που βρίσκεται δίπλα από κάθε εφαρμογές.

Μην επαναχρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης

Αυτό ίσως σας φανεί περιττή πληροφορία, αλλά πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλους σχεδόν τους λογαριασμούς που διατηρούν και σε άλλες υπηρεσίες.

Κρυπτογραφήστε τα αρχεία σας στο Dropbox

Το Dropbox από μόνο του δεν προσφέρει κάποιον τρόπο κρυπτογράφησης, αλλά υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Οι πιο προχωρημένοι χρήστες προτιμούν το TrueCrypt, φυσικά υπάρχουν και άλλες υπηρεσίες που είναι πιο φιλικές στον χρήστη όπως το BoxCryptor και οι χρήστες του λειτουργικού Linux μπορούν να χρησιμοποιήσουν το EncFS. Πηγή: secnews.gr