Η LG κυκλοφορεί μοντέλο κλιματιστικού που απωθεί τα κουνούπια

Η τεχνολογία των κλιματιστικών έχει δώσει σημαντικές λύσεις όσον αφορά την θέρμανση και την ψύξη χώρων, έχοντας σημειώσει ιδιαίτερη βελτίωση τα τελευταία χρόνια στις ενεργειακές τους απαιτήσεις. Πέρα από τις συνηθισμένες λειτουργίες που βλέπουμε να ενσωματώνουν τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς, η LG ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο το οποίο εκτός από τις βασικές λειτουργίες κλιματισμού απωθεί επίσης και τα κουνούπια.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να φανεί χρήσιμη όχι μόνο στις δικές πας περιοχές όπου τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, αλλά και σε περιοχές όπως η Αφρική που αποτελούν σημαντικό παράγοντας εξάπλωσης θανατηφόρων ασθενειών.

Το μοντέλο κλιματιστικού "Anti-Mosquito" πετυχαίνει κάτι τέτοιο παράγοντας υπερήχους στις συχνότητες που "απεχθάνονται" τα κουνούπια, κρατώντας τα έτσι μακριά. Σύμφωνα με την LG είναι 82% αποτελεσματικό σε γενικές γραμμές στην απώθηση των κουνουπιών, και 64% σε αυτά που μεταφέρουν επικίνδυνες ασθένειες όπως η ελονοσία.

Έχοντας σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των περιοχών της Αφρικής, λειτουργεί με λιγότερα προβλήματα με ρεύμα που παρουσιάζει διακοπές, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λειτουργίας ή κάποιας μορφής έκρηξης. Πηγή: insomnia.gr