Το Open Wireless Movement απελευθερώνει το δίκτυο για όλους μας

Πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες ανοίγουν την προσωπική τους γραμμή ίντερνετ εθελοντικά. Μπορεί να μην το γνωρίζουν, όμως είναι ήδη μέλη ενός νέου παγκόσμιου κινήματος. Το Open Wireless Movement είναι ένας συνασπισμός που τάσσεται υπέρ των ανοικτών ασύρματων δικτύων, ώστε να γίνει το διαδίκτυο πιο ανοικτό και διαθέσιμο σε όλους.

Ανοιχτό δίκτυο σημαίνει ώθηση στην καινοτομία, οικονομία, προώθηση της ενημέρωσης, της εξέλιξης και της μόρφωσης, αλλά είναι ταυτόχρονα και μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι σε όσους δε μπορούν να αντέξουν οικονομικά την απόκτηση και συντήρηση μιας δικής τους γραμμής.

Το κίνημα παρέχει εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα ανοικτά ασύρματα, ενώ λειτουργεί με εθελοντές μηχανικούς για την ανάπτυξη τεχνολογιών για την κοινή χρήση ασύρματων εύκολα και με ασφάλεια.

Στο προσεχές μέλλον θα παρέχει στους χρήστες εργαλεία για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας κατά το άνοιγμα των δικτύων, καθώς ήδη οι μηχανικοί του κινήματος χτίζουν δρομολογητές (routers) που θα μας επιτρέπουν να «ανοίξουμε» το ίντερνέτ μας χωρίς να χάνουμε σε ποιότητα και ταχύτητα ή να κινδυνεύει η ασφάλειά μας από κακόβουλες επισκέψεις.

Όσοι ενδιαφερόμενοι και οργανώσεις, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην κίνηση.

Το κίνημα εγκαινιάστηκε ήδη από ένα συνασπισμό 10 οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των
Electronic Frontier Foundation, Internet Archive και Fight for the Future. Πηγή: insomnia.gr