To Curiosity σε αποκαλύψεις για τον Άρη που θα αφήσουν ιστορία!

Τρεις μήνες μετά την προσεδάφιση του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ενώ η εξερεύνηση του Κόκκινου Πλανήτη συνεχίζεται, το πλήρωμα του ρομποτικού οχήματος της NASA δηλώνει ότι σύντομα σκοπεύει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις που θα γράψουν στην ιστορία!

Τα ευρήματα προέρχονται από το Sample Analysis at Mars Instrument (SAM) που έχει στη διάθεση του το Curiosity και το οποίο δρα ως εργαστήριο χημείας παίρνοντας δείγματα του εδάφους και του αέρα του Άρη και αναλύοντας τη σύστασή τους. Ενδεχόμενη ανίχνευση μεθανίου μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη εξωγήινης ζωής στον μακρινό πλανήτη κάτι που αναμφίβολα θα αλλάξει την αντίληψη όλων μας για το Σύμπαν.

Παρά την δικαιολογημένα τεράστια ανυπομονησία για την αποκάλυψη των ευρημάτων, οι ερευνητές δηλώνουν ότι αυτή τη φορά θα είναι πάρα πολύ προσεκτικοί (για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος) και θα προβούν σε κάποια ανακοίνωση μόνο αφού τα αποτελέσματα επιβεβαιώσουν λεπτομερέστατες αναλύσεις εβδομάδων. Το πιθανότερο είναι ότι νεότερα θα γνωρίζουμε στην επόμενη συνάντηση του American Geophysical Union που θα πραγματοποιηθεί στις 3-7 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τότε θα παραμείνουμε με το ερώτημα εάν όντως εντοπίστηκαν ίχνη ζωής στον Άρη ή πρόκειται για κάποιου άλλου είδους σημανική ανακάλυψη… Πηγή: techgear.gr