Camwood: Σε 500 ημέρες σταματάει η υποστήριξη των Windows XP

Σχεδόν 500 ημέρες έμειναν πλέον μέχρι η Microsoft να διακόψει οριστικά την υποστήριξη των Windows XP, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Βρετανικής εταιρείας Camwood στην προσπάθειά τους να ενημερώσει τις εταιρείες που σχεδιάζουν μελλοντικά τη μετάβαση σε κάποια μεταγενεστερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Συγκεκριμένα η επίσημη υποστήριξη των Windows XP θα διακοπεί στις 8 Απριλίου του 2014, με την εταιρεία από την μεριά της να προτρέπει επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και οικιακούς χρήστες να μεταβούν σε νεότερη έκδοση του λειτουργικού των Windows, τα Windows 7 ή 8. Σύμφωνα με υπολογισμούς περίπου το 50% των σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών της εταιρικής αγοράς συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Windows XP, παρότι το ποσοστό αυτό σε άλλες αναφορές είναι αρκετά χαμηλότερο.

Η Camwood συπλήρωσε ακόμη ότι αν και δεν έχει τόση σημασία τα ακριβή νούμερα, υπάρχει όμως η ανάγκη οι εταιρείες και οι επιχειρήσεις να κάνουν την μετάβαση. Με τα θέματα συμβατότητας εφαρμογών που ανακύπτουν τελευταία, σε συνδυασμό με τα ζητήματα ασφαλείας η μετάβαση κρίνεται απαραίτητη. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον αριθμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών με Windows XP σε ένα χρόνο από τώρα αλλά και σε πόσους πραγματοποίηθηκε η μετάβαση αυτή. Πηγή: insomnia.gr