Υπηρεσία μηνυμάτων βίντεο από το Skype

Μία νέα υπηρεσία, αποστολής μηνυμάτων βίντεο, παρουσίασε το Skype, για Mac, iPhone, Android, Blackberry και συστήματα με Windows. Αν και οι βιντεοκλήσεις χρησιμοποιούνται ευρύτατα εδώ και χρόνια, η δυνατότητα γρήγορης καταγραφής ενός μηνύματος βίντεο και της αποστολής του σε άλλους χρήστες είναι ένα αρκετά νέο χαρακτηριστικό, το οποίο φαίνεται ανερχόμενο, σε μεγάλο βαθμό λόγω της επιτυχίας του Snapchat, που επιτρέπει την αποστολή βίντεο μηνυμάτων.

Η διαφορά της νέας υπηρεσίας Video Messaging του Skype- που αποτελεί πλέον τμήμα της εφαρμογής- σε σχέση με το Snapchat, είναι ότι τα μηνύματα δεν διαγράφονται αυτόματα, και το μήκος τους μπορεί να είναι μέχρι τρία λεπτά.

Όπως αναφέρει το Skype, το Video Messaging έχει ως στόχο να επιτρέπει στους χρήστες να «καταγράφουν και να μοιράζονται ένα προσωπικό μήνυμα βίντεο, ακόμα και όταν οι φίλοι και τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν είναι διαθέσιμα».

Υπάρχει η δυνατότητα θέασης- preview πριν την αποστολή ενός μηνύματος, καθώς και –προφανώς- η αποστολή μηνύματος- απάντησης. Η νέα υπηρεσία διατίθεται δωρεάν, και είχε πρωτοεμφανιστεί σε beta/ limited preview έκδοση τον Φεβρουάριο, παρέχοντας 20 δωρεάν μηνύματα στους non premium users, και άπειρα στους Skype Premium Users. Από τη Δευτέρα, όλοι οι χρήστες μπορούν να στείλουν όσα μηνύματα επιθυμούν στις επαφές τους. Πηγή: naftemporiki.gr