Bionym Nymi, για κωδικούς πρόσβασης με τον χτύπο της καρδιάς σας

Η Google, δεν είναι η μόνη που αναζητεί εναλλακτικούς κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι το κλειδί σας για ότι κάνετε στο Internet και όπως φαίνεται η τεχνολογία καθιστά πια πολύ εύκολες τις παραβιάσεις των διαδικτυακών μας δεδομένων. Υπάρχουν αρκετές ιδέες για την δημιουργία εναλλακτικών κωδικών πρόσβασης.

Η εταιρεία Bionym, από τον Καναδά, λανσάρει μια νέα ιδέα το Nymi. Το Nymi, είναι ένα βραχιόλι ταυτότητα που με τον χτύπο της καρδιάς σας δημιουργεί ένα μοναδικό κλειδί.

Ενδιαφέρουσα ιδέα; Το βραχιόλι παρακολουθεί το σφυγμό σας και καταγράφει την μοναδικότητα του. Στη συνέχεια, κάθε φορά που θα χρειαστείτε κάποιον έλεγχο ταυτότητας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το «μαγικό» σας βραχιόλι. Το σύστημα χρησιμοποιεί Bluetooth και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου μπορείτε να φανταστείτε. Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει τις καταπληκτικές δυνατότητες του νέου συστήματος ασφαλείας.

Η εταιρεία μαζί με το βραχιόλι έχει αναπτύξει και το SDK που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν υποστήριξη στις εφαρμογές τους ή τις συσκευές τους .

Η συσκευή έχει ένα επιταχυνσιόμετρο, έτσι μπορεί να υποστηρίξει χειρονομίες. Βέβαια η εταιρεία δεν αναφέρει κάτι για τις αρρυθμίες...

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: secnews.gr