Netflix: Χρησιμοποιούμε τα στατιστικά στοιχεία των πειρατικών torrents για να αποφασίσουμε ποια shows θα αγοράσουμε

Το κυνήγι κατά της πειρατείας είναι εμφανές ότι δεν έχει φέρει κανένα σοβαρό αποτέλεσμα και γι’ αυτό τα μεγάλα studios και οι υπηρεσίες άρχισαν να αναζητούν τρόπους για να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση χωρίς να μπλέκουν με δικαστικές διαμάχες κλπ.

Θα θυμάστε πρόσφατα ότι το HBO παραδέχτηκε πως η πειρατεία έχει ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις του Game of Thrones και τώρα έρχεται η σειρά της υπηρεσίας Netflix να επιβεβαιώσει ότι παρακολουθεί τις στατιστικές με τα πιο πειρατικά shows/ταινίες για να αποφασίσει ποια δικαιώματα θα αγοράσει!

Με αφορμή το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ολλανδία, ο αντιπρόεδρος του τμήματος εξαγορών Kelly Merryman, χρησιμοποίησε τη δημοφιλή σειρά Prison Break ως παράδειγμα. Παρατήρησαν ότι το κοινό ενδιαφέρεται έντονα για το Prison Break μέσα από στατιστικά διαφόρων torrent sites και αποφάσισε να αγοράσει τα δικαιώματα προβολής για τη συγκεκριμένη χώρα. Παράλληλα, είδαν ότι το κοινό δεν ενδιαφέρεται να πληρώσει για αθλητικά προγράμματα ή ζωντανές εκπομπές και γι’ αυτό δεν τα συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα τους.

Ουσιαστικά, βλέπουμε μια στροφή στα torrent sites για τη σφυγμομέτρηση του κοινού, τόσο τοπικά όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως μια “στατιστική χρήση” της πειρατείας να δώσει ένα τέλος ή έστω να εξομαλύνει τα πράγματα… Πηγή: techgear.gr