Νέα χάπια ενισχύουν τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών

Ένα χάπι που θα αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών αντίστοιχα με το βιάγκρα στους άνδρες θα κυκλοφορήσει το 2016 στις ΗΠΑ. Η έλλειψη ερωτική επιθυμίας στις γυναίκες θεωρείται ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με ψυχικές, κοινωνικές και βιολογικές προεκτάσεις.

Όπως δήλωσε στη γαλλική Liberation ο ψυχολόγος Λέοναρντ Ντερογκάτις, διευθυντής ενός φαρμακευτικού κέντρου στα περίχωρα της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή διενεργούνται κλινικές δοκιμές στα χάπια Flibanserin, Lybrido και Lybridos με πολύ θετικά αποτελέσματα.

«Είναι πολύ πιθανό να εγκριθούν πολύ σύντομα από τον Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA). Και η υποδοχή που τους επιφυλάσσει το γυναικείο φύλο αναμένεται να είναι ενθουσιώδης!» πρόσθεσε ο Ντερογκάτις.

Το Flibanserin είχε απορριφθεί το 2010 ωστόσο νέες δοκιμές δείχνουν ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το Lybrido προορίζεται για τις γυναίκες που στερούνται ερωτικής επιθυμίας, ενώ το Lybridos για εκείνες που απέχουν από το σεξ λόγω άγχους ή άλλων συμπλεγμάτων.

Και τα δύο αυτά φάρμακα βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών.

Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ περίπου το 30% των γυναικών δεν έχει ερωτική διάθεση, ενώ 10-12% πάσχει από έλλειψη της λίμπιντο με τους επιστήμονες να περιγράφουν το νέο σύμπτωμα ως Διαταραχή της Υποδραστήριας Σεξουαλικής Επιθυμίας. Πηγή: econews.gr