Η Google διοργανώνει online μαθήματα για δημιουργία ιστοσελίδων προσιτών σε άτομα με προβλήματα όρασης

Η Google ανακοίνωσε την διοργάνωση δωρεάν διαδικτυακών μαθημάτων με θέμα την προσβασιμότητα του διαδικτύου. Σκοπός αυτών των μαθημάτων είναι ο εφοδιασμός των web developers με τις απαραίτητες γνώσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές τους είναι προσιτές και εύκολες στην χρήση από άτομα τυφλά ή άτομα με μειωμένη όραση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 285 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Παρά το γεγονός ότι οι διαδικτυακές εφαρμογές και οι ιστοσελίδες έχουν αυξηθεί σημαντικά, ποσοτικά αλλά και ποιοτικά, έχουν γίνει λιγότερο προσβάσιμες σε αυτούς τους χρήστες.

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, η Google στοχεύει στην εκπαίδευση των προγραμματιστών, παρέχοντάς τους εργαλεία και τεχνικές για την ανάπτυξη ή τον επανασχεδιασμό των ιστοσελίδων τους, ώστε να ικανοποιούν τις διαφορετικές ανάγκες και τις προτιμήσεις των χρηστών με προβλήματα όρασης. Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αξιολογούν την προσβασιμότητα των ιστοσελίδων, χρησιμοποιώντας επεκτάσεις του Google Chrome.

Τα μαθήματα, τα οποία θα διαρκέσουν από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου , εμπεριέχουν διαλέξεις, demos και ασκήσεις. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν, για την παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων όμως απαιτείται κάποια εξοικείωση με HTML, CSS και JavaScript.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://webaccessibility.withgoogle.com/preview



Πηγή: secnews.gr