Λύθηκε το μυστήριο με το θαλάσσιο "τέρας"

Δύο βιολόγοι αναγνώρισαν το παράξενο θαλάσσιο πλάσμα του βυθού, που είχε συλλάβει πριν λίγες ημέρες με την κάμερά του ένας δύτης και προς απογοήτευση όσων διαθέτουν ζωηρή φαντασία, δεν πρόκειται για τέρας.

Οι Steven Haddock και Craig McClain αναγνώρισαν το μυστηριώδες πλάσμα, το οποίο όπως είπαν είναι μέδουσα του είδους Deepstaria enigmatica, της οικογένειας Ulmaridae.

Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας συναντάται στο Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό και ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά το 1967.

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου γυρίστηκε σε άγνωστη τοποθεσία και από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το είδος του θαλάσσιου πλάσματος, με μερικούς να κάνουν λόγο ακόμη και για το μυθικό τέρας Cthulhu.

Στο βίντεο, το θαλάσσιο πλάσμα φαίνεται να πλησιάζει τον δύτη και να απομακρύνεται για λίγο, για να επιστρέψει κοντά του μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Το βίντεο διάρκειας μεγαλύτερης των έξι λεπτών δείχνει το πλάσμα αυτό να κινείται αργά στο νερό, "ξεδιπλώνοντας" το δέρμα του, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, που μοιάζει περισσότερο με σακούλα, ενώ προς το τέλος έχει απλωθεί τόσο πολύ που μοιάζει με θαλάσσιο σεντόνι, φαίνονται και όργανα.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή: nooz.gr