«Ευέλικτη» εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου

Τη διαδικασία του γραψίματος στον υπολογιστή ή το smartphone φιλοδοξεί να απλοποιήσει η εφαρμογή Byword, δίνοντας στο χρήστη της μία ποικιλία λειτουργιών διαχείρισης (editing). Ως εκ τούτου, ο χρήστης επικεντρώνεται στο γράψιμο. Η βασική αρχή είναι κατά κάποιον τρόπο αντίστοιχη αυτής που «χρησιμοποιείται» κατά το γράψιμο σε ένα φύλλο χαρτί.

Το Byword χρησιμοποιεί Markdown, κάτι που καθιστά δυνατή τη μεταφορά του κειμένου στα κύρια formats κειμένου που υπάρχουν, όπως το Microsoft Word, το PDF, το RTF, το HTML, ή το LaTeX. Η εφαρμογή επίσης συγχρονίζεται με το iCloud, και τα updates είναι τακτικά, δίνοντας επιπλέον χαρακτηριστικά.


Το Byword επιτρέπει στο χρήστη να δημοσιεύει τα κείμενά του κατευθείαν στο blog του, συνδεόμενο με Blogger, Evernote, Scriptogram, Tumblr και WordPress- ιδιότητα που αποτελεί την πιο δημοφιλή τελευταία αναβάθμιση. Υπάρχουν ειδικά modes όπως το «full screen» και το «focus», ενώ η εφαρμογή είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρέχει ευχάριστη ατμόσφαιρα, μέσω ποικιλίας themes, φόντων και ειδικών εργαλείων (auto-pairing, wrapping, list continuation).

Το Byword κοστίζει 9,99 δολάρια, με το Premium upgrade πακέτο να κοστίζει επιπλέον 4,99 δολάρια. Ωστόσο, οι παλαιοί χρήστες λαμβάνουν δωρεάν τις Premium λειτουργίες. Πηγή: naftemporiki.gr