Google Chromecast για αναπαραγωγή μουσικής, video και φωτογραφιών στην τηλεόραση σας

Η Google συνεχίζει την κατασκευή δικού της hardware που προορίζεται κυρίως για το σαλόνι και έτσι μετά το πλήρες αποτυχημένο Nexus Q που παρουσίασε πέρσι, παρουσίασε σήμερα μεταξύ άλλων το αρκετά ενδιαφέρον Chromecast με ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τιμή. Το νέο gadget της Google είναι μια μικρή συσκευή η οποία συνδέεται στην HDMI θύρα της τηλεόρασης σας και σας επιτρέπει να στέλνετε video, μουσική και φωτογραφίες από το smartphone, laptop ή το tablet σας απευθείας στην τηλεόραση.

Το σημαντικό πλεονέκτημα της συσκευής είναι ότι επιτρέπει το χειρισμό της μέσω του υπολογιστή από τον οποίο θέλετε να στείλετε το περιεχόμενο στην τηλεόραση σας, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε όπως γίνεται δηλαδή με την τεχνολογία AirPlay της Apple. Υποστηρίζει φυσικά την πλατφόρμα του Android, iOS, Windows και Mac.

H Google υπόσχεται ότι η διαδικασία συγχρονισμού της συσκευής σας με το Chromecast είναι πολύ απλή και γρήγορη και μόλις ολοκληρωθεί μπορείτε να στείλετε συγκεκριμένο περιεχόμενο από τη συσκευή σας στην τηλεόραση όπως YouTube videos, ταινίες από Netflix και Google Play Store, φωτογραφίες αλλά και ιστοσελίδες από τον Chrome browser. Η περαιτέρω επέκταση του Chromecast αφορά τους δημιουργούς εφαρμογών οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν τη συσκευή ειδικά όταν η εφαρμογή τους περιλαμβάνει την αναπαραγωγή φωτογραφιών και βίντεο.

Το Chromecast είναι διαθέσιμο για σήμερα αρχικά στην Αμερική και με τιμή μόλις $35. Δείτε οπωσδήποτε το παρακάτω βίντεο παρουσίαση της συσκευής από τη Google με την αρκετά ενδιαφέρουσα μουσική υπόκρουση


Πηγή: insomnia.gr