Δεν πρέπει να κοιμάστε 8 ώρες αλλά 4 και 4!

Μπορεί σήμερα να πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνου, για να είμαστε... ok μέσα στην ημέρα, όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε και για τους αρχαίους ημών προγόνους.

Σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες έρευνες και μελέτες που διεξήχθησαν διαπιστώθηκε ότι οι πρόγονοι μας κοιμόντουσαν… 4 και 4 ώρες!!! Δηλαδή κοιμόντουσαν τέσσερις ώρες, ξυπνούσαν και… εργαζόντουσαν για δύο ώρες και στην συνέχεια ξανακοιμόντουσαν για τέσσερις ώρες.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Βιρτζίνια Ρότζερ Ικιρτς, υπάρχει πλήθος αναφορών σε προσωπικά ημερολόγια, αρχεία δικαστηρίων, βιβλία ιατρικής, πηγές και ανθρωπολογικές έρευνες όπου γίνεται σαφής αναφορά στο γεγονός ότι το μοτίβο ύπνου του ανθρώπινου είδους είναι δύο τετράωρα με 2 ώρες δραστηριότητας ανάμεσά τους, όπως αναφέρεται και στο Έθνος. Μάλιστα όπως τονίζει ο ίδιος σε δήλωσή του στο BBC, «σημαντικός είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι αναφορές, ο οποίος είναι σαν να πρόκειται για μια γενική παραδοχή».

Το μοτίβο του ύπνου άλλαξε τον 17ο αιώνα και ρόλο έπαιξαν τρεις παράγοντες: η φωταγώγηση των δρόμων, οι κοινωνικές διεργασίες της Μεταρρύθμισης και της Αντιμεταρρύθμισης και φυσικά η Βιομηχανική Επανάσταση και ο ρυθμός που αυτή επέβαλε. Πηγή: madata.gr