Απάτη με Facebook likes από διάφορα blogs

Φυσικά όλοι γνωρίζετε το δημοφιλές κουμπί του Facebook που έχουν σχεδόν όλα τα sites και τα blogs. Πατώντας το κουμπί like, μοιράζεστε με τους φίλους σας στο Facebook κάτι ενδιαφέρον που βρήκατε σε μία ιστοσελίδα.

Υπάρχουν όμως και μερικοί «πονηροί» ιδιοκτήτες blogs οι οποίοι από ότι φαίνεται διψάνε για να μεγαλώσουν τη σελίδα τους στο Facebook. Οι επισκέπτες της σελίδας γίνονται μέλη του Facebook fan page του κάθε blog χωρίς να το καταλάβουν.

Πως γίνεται αυτό;

Οι «πονηροί» τοποθετούν ένα κουμπί like στο τέλος του άρθρου γράφοντας πάνω από αυτό: «Σας άρεσε ΤΟ ΑΡΘΡΟ; πατήστε like παρακάτω».

Ο επισκέπτης νομίζει ότι έτσι θα μοιραστεί το άρθρο αλλά τελικά πέφτει στη παγίδα και γίνεται μέλος της σελίδας χωρίς να το θέλει καθώς αυτό το like που πάτησε είναι για το fan page.

Η συνέχεια; Ο «πονηρός» ιδιοκτήτης του blog και του fan page σας βομβαρδίζει τον τοίχο στο Facebook με παλιά και νέα θέματα του blog του χωρίς να το έχετε ζητήσει! Πολλοί μάλιστα παραξενεύονται πως γέμισε ο τοίχος τους χωρίς λόγο.

Μερικοί τρόποι για να προστατευτείτε από την απάτη:

- Δείτε πόσα likes έχει το άρθρο: αν έχει χιλιάδες τότε μάλλον οδηγεί στη σελίδα του Fan Page στο Facebook. Συγκρίνετε αυτόν τον αριθμό με τον αριθμό των fans που θα έχει σε κάποιο σημείο του blog του.

- Μοιραστείτε το άρθρο χειροκίνητα, δηλαδή παίρνοντας το link και κάνοντας το εισαγωγή σαν σύνδεσμο στο τοίχο σας (αν και καλό είναι να μην μοιράζεστε τέτοιες σελίδες όπου προσπαθούν να ξεγελάσουν τους επισκέπτες).

- Αν πατήσετε like και δεν εμφανιστεί το άρθρο στο τοίχο σας τότε είναι παγίδα οπότε πατήστε unlike.

Δυστυχώς οι «πονηροί» υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μέλλον οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε αυτές τις παγίδες για να τις αποφεύγουμε. Αν θέλουμε να κάνουμε like σε κάποια fan page θα το κάνουμε επειδή το θέλουμε και όχι επειδή μας κορόιδεψαν. Πηγή: endiaferonta.com