Εξελιγμένο εργαλείο μετακίνησης αντικειμένων στο Photoshop CS6

Η Adobe αποκάλυψε σήμερα ένα νέο χαρακτηριστικό της επερχόμενης έκδοσης του Photoshop CS6, η οποία υπόσχεται με “μαγικό” τρόπο την μετακίνηση αντικειμένων σε μια εικόνα με ελάχιστο κόστος στην ποιότητά της. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αναβάθμιση ενός ήδη υπάρχοντος εργαλείου της έκδοσης CS5 που είχε να κάνει με τη διαχείριση αντικειμένων μέσα σε εικόνες.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, μπορεί κανείς να επιλέξει ένα αντικείμενο μιας φωτογραφίας και να το τοποθετήσει οπουδήποτε πάνω σε αυτή. Σε αυτό το σημείο αναλαμβάνει ο “μαγικός” αλγόριθμος των προγραμματιστών της Adobe, ο οποίος δημιουργεί αυτόματα την εικόνα στο αρχικό σημείο που βρισκόταν το αντικείμενο.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να επεκτείνει κανείς αντικείμενα όπως για παράδειγμα μια σκεπή ενός κτιρίου χωρίς να αλλοιωθεί σχεδόν καθόλου η εικόνα από το “τέντωμα” του αντικειμένου. Τα παραπάνω εργαλεία είναι πολύ εύκολα στη χρήση, καθώς η μόνη απαίτηση από το χρήστη είναι να επιλέξει το αντικείμενο που θέλει να μετακινήσει και το σημείο στο οποίο θέλει να μετακινηθεί. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της τελικής έκδοσης του Photoshop CS6 παραμένει ακόμη άγνωστη.


Πηγή: insomnia.gr