Τα λαχανικά "μιλούν" με ένα μοναδικό τρόπο, αποκαλύπτει βρετανική έρευνα

Την οπτικοποίηση της "ικανότητας" των φυτών να μιλούν μεταξύ τους κατάφερε να πιάσει στην κάμερα μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Exeter, όπως δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Πιο συγκεκριμένα, τα φυτά που έχουν υποστεί τραυματισμό εκλύουν ένα αέριο, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί αντιδράσεις στα φυτά που βρίσκονται κοντά του! Κανείς όμως μέχρι πρότινος δεν το είχε καταγράψει σε βίντεο.

Κάτι τέτοιο κατάφερε η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Nick Smirnov, η οποία ενέχυσε ένα γονίδιο πυγολαμπίδας σε ένα φυτό. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε έκλυση ουσίας ήταν "ορατή" σε ειδική κάμερα, η οποία μετέτρεψε σε εικόνα την αόρατη επικοινωνία μεταξύ των φυτών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ντοκιμαντέρ για την ζωή των λαχανικών και την επίδρασή τους στη φύση που προβλήθηκε από το BBC.

Βέβαια, παρ'όλο που η επικοινωνία των φυτών έχει τεκμηριωθεί στο παρελθόν, οι βοτανολόγοι παραμένουν αβέβαιοι σχετικά με τον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα, τονίζοντας πώς τα πειράματα θα συνεχιστούν. Πηγή: cosmo.gr